We durven uw verpakking wel aan

MVO en sustainability

Intrapec is zich sterk bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom proberen wij op een positieve manier bij te dragen aan onze omgeving. Dit doen wij door bij het uitvoeren van onze kerntaken verantwoordelijkheid te nemen ten aanzien van onze omgeving. Hoe wij dit precies doen kunt u lezen in ons sustainability report.

Aandacht voor het milieu

Wij werken onder andere met golfkarton dat is voorzien van het FSC-keurmerk (Licentie FSC-C109063). Hiermee garanderen wij dat het materiaal uit een verantwoord beheerd bos komt. Daarnaast zijn alle inkten die worden gebruikt voor flexo drukwerk gemaakt op waterbasis. De inkten zijn niet giftig en bevatten geen chemicaliën en zijn dus vriendelijk voor het milieu. Ook wordt het restafval van de door ons gemaakte verpakkingen volledig gerecycled en ons afvalwater gezuiverd.

fsc-keurmerk
FSC keurmerk
Afvalbak-karton
Afvalbak karton

In 2018 is Intrapec Solar BV opgericht als onderdeel van de Intrapec Groep. Inmiddels ligt het dak voor de helft vol met zonnepanelen. Vandaag de dag geven wij hiermee een positieve bijdrage aan onze omgeving door de opgewekte energie beschikbaar te stellen. Een deel van de opgewekte stroom wordt gebruikt voor het opladen van de elektrische voertuigen van onze werknemers. Inmiddels rijdt het bestuur en onze verkopers volledig elektrisch. Onze ambitie is om meer zonnecellen te plaatsen zodat wij in de nabije toekomst geheel zelfvoorzienend kunnen zijn in ons stroomgebruik.

zonnepanelen
Zonnepanelen
100%-Elektrisch-rijden
100% elektrisch rijden

Maatschappelijk betrokken

Wij steunen de ontwikkelingsorganisatie New Day Impact, een organisatie voor structurele en duurzame ontwikkeling op het gebied van zorg, welzijn en educatie. Zo organiseerde de organisatie in de afgelopen 10 jaar de bouw van verschillende huizen voor families, een basisschool, een wijkcentrum, een dorpshuis/kerkje, een koeienproject en een geitenboerderij. Hiermee streven zij ernaar om zelfstandigheid en onafhankelijkheid te bewerkstelligen onder de lokale bevolking. Daarnaast brengt New Day Impact mensen in beweging om op zoek te gaan naar eigen mogelijkheden om in actie te komen tegen de nood in de wereld. Meer weten over New Day Impact? Bezoek de website www.newdayimpact.nl

Logo_NDI

Intrapec is ISO gecertificeerd volgens de norm ISO 9001. Dit certificaat onderstreept het feit dat wij altijd bezig zijn onze processen, producten en diensten te evalueren en verbeteren. Het leveren van verpakkingen, display en supplies van een hoge kwaliteit is waar wij iedere dag naar streven.

TUV Nederland