We durven uw verpakking wel aan

Ons machinepark

Of het nu kleine of grote aantallen, bedrukte of onbedrukte producten betreft: echt alles is mogelijk. We maken offset, flexo en digitaal bedrukte verpakkingen en displays.

Digitaal printen

Op onze eigen ontwikkelingsafdeling bedenken en ontwerpen wij een passende oplossing voor uw verpakkingsvraag; van omverpakkingen tot meerdelige verzendverpakkingen en displays. Wij beschikken over een moderne werkplaats met een verscheidenheid aan golfkartonkwaliteiten op voorraad, en waar wij de beschikking hebben over een plotter en (binnenkort) een digitaal printer. Dit stelt ons in staat om (proef)modellen te maken en in kleine (bedrukte) oplages te voorzien.

2d-cad-tekenen  zund-plotter  Digitale printer

Bij grote oplages waarbij een bedrukking wenselijk is maken wij gebruik van druktechnieken als offset en flexo. Wilt u een full-color bedrukking? Dan is offset de gewenste druktechniek. Hierbij worden drukvellen op het karton gecacheerd. De offset bedrukking kan zich zowel op de binnen- als buitenzijde van een verpakking of display bevinden.

Wilt u een meer duurzame oplossing? Dan is flexo wellicht de juiste keuze. Hierbij wordt met behulp van een stempel inkt (op waterbasis) op het karton aangebracht. Wij kunnen meerdere kleuren flexo drukken op zowel binnen- als buitenzijde van een verpakking of display.

Voor het opmaken van het artwork (offset, flexo of digitaal bedrukt) ontvangt u altijd eerst een drukmodeltekening van ons. Hierin dient u het artwork te plaatsen volgens onze specificaties. Onze aanleverspecificaties helpen je bij het opmaken van een goed werkbaar bestand.

> Aanleverspecificaties Drukwerk Intrapec (NL)
> Specifications Artwork Intrapec (EN)

   cacheren

Nadat het karton voorzien is van een eventuele bedrukking kan de gewenste vorm uit het materiaal worden gehaald. Dit doen wij in de meeste gevallen met behulp van een stansmes dat het product uit de plaat karton drukt. Wij produceren zowel met vlak stansen als roterende stansen. Ieder product heeft zo zijn eigen unieke stansmes. Deze stansmessen liggen bij ons in het magazijn opgeslagen en zijn speciaal gemaakt voor onze stansmachines. Bij eenvoudige verpakkingen is het mogelijk om met behulp van standaard machine instellingen het gewenste product te maken. In dat geval is er geen stansmes nodig, wat scheelt in de productiekosten.

 opslag-vlakstansen  Opslag-roterende-stansen

Veel verpakkingen en displays moeten verlijmd worden. Wij beschikken over meerdere verlijmingsmachines voor het verlijmen van langsnaden, auto-lock bodems en 4-punts verlijmde bakjes. Het voordeel van verlijmde verpakkingen is dat het inpakproces een stuk makkelijker gaat. Verlijmingen die niet geschikt zijn voor onze machines voeren wij met de hand uit, zoals de verlijming van onze standaard vloerdisplay, zie fulfilment.